Γιατί να φτιάξω το eshop μου με WordPress – Woocommerce

Woocomerce Κατασκευη eshop

Έφθασε λοιπόν η στιγμή που αποφάσισες πως θέλεις να αναπτύξεις την επιχείρηση σου διαδικτυακά. Έχεις ένα φυσικό κατάστημα το οποίο δεν πάει και άσχημα αλλά λίγο ο ανταγωνισμός που το έχει κάνει ήδη το βήμα εδω καιρό, λίγο ο covid-19 που σε κράτησε πίσω ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, πήρες την μεγάλη απόφαση να το κάνεις τώρα.

Μην έχοντας λοιπόν την φοβερή γνώση πάνω σε ιστοσελίδες και προγραμματισμό γενικότερα, άρχισες να κάνεις συζητήσεις. Λίγο με το γείτονα που το έκανε κάποιους μήνες πρίν, στη παρέα με τους φίλους σου που πας να πιείς μια μπύρα να χαλαρώσεις και ξεκίνησες να ακούς διάφορες γνώμες και έχεις μπερδευτεί. Είναι λογικό να έχεις μπερδευτεί αλλά δεν είναι και το απόλυτο πρόβλημα. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά.

Ας ξεκινήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά λέγοντας πως δεν υπαρχει σωστό και λάθος σε ότι αφορά στο πιο CMS θα επιλέξεις να κατασκευάσεις το eshop σου. Υπάρχουν όμως διάφορες λειτουργικότητες που καθιστούν ιδανικότερα κάποια CMS έναντι κάποιων άλλων. Για παράδειγμα είναι προτιμότερο αν δεν έχεις ξαναδουλέψει ποτέ σε ένα eshop να το κάνεις σε Woocommerce παρά σε Magento.

Woocomerce Κατασκευη eshop

Eshop σε WordPress - Woocommerce

To WordPress ξεκίνησε το ταξίδι στου στο χώρο του Web Development το 2003. Η αρχική του χρήση ήταν για την δημιουργία Blog. Η ευκολία του στη χρήση όμως ήταν αυτή που κατάφερε να το μετατρέψει στο πιο χρηστικό CMS αυτή τη στιγμή. Τα στατιστικά του 2020 δείχνουν πως κατέχει το 60.8% της παγκόσμιας αγοράς. Επίσης κατέχει το 14.7% στη δημιουργία Top Websites παγκοσμίως. Πάνω από 500 websites δημιουργούνται καθημερινά με το WordPress.

Όπως αναφέραμε παραπάνω η ευκολία του στη χρήση είναι αυτή που το καθιστά μοναδικό. Δεν είναι όμως μόνο εύκολο στη χρήση, είναι και ιδανικό για να σχεδιάσει κανείς ότι φαντάζεται. 

Με το WordPress μπορείς κυριολεκτικά να φτιάξεις ότι θέλεις. Είτε αυτό λέγεται page layout είτε animation. Υπάρχουν builders όπως το Divi ή το Elementor οι οποίοι μπορούν να σε βοηθήσουν να σχεδιάσεις τα πάντα. Άρα λοιπόν αν εκτός από eshop θες και ένα πολύ ωραίο site τότε το WordPress είναι ο πιό εύκολος τρόπος για να το πετύχεις.

Ο τρόπος για να μετατρέψεις ένα WordPress site σε eshop είναι το πρόσθετο Woocommerce. Με αυτό το πρόσθετο αυτόματα το site σου αποκτά τις βασικές λειτουργίες που χρειάζεται ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, όπως προιόντα, σελίδα καταστήματος και βασικές λειτουργίες πληρωμών και αποστολών. Ενα μεγάλο πλεονέκτημα που έχει ένα Woocommerce eshop είναι το γεγονός πως μπορείς πολυ εύκολα να κάνεις παραμετροποιήσεις και μάλιστα ανέξοδα. Στη βιβλιοθήκη με τα πρόσθετα μπορείς να βρείς το 90 % των επιπλέον λειτουργιών που χρειάζεσαι χωρίς να χρειαστεί να βάλεις το χέρι στη τσέπη γεγονός που το καθιστά κορυφαίο CMS έναντι των αντιπάλων του όπως το Prestashop, το Opencart ή το Magento που σταστιστικά μιλώντας αν θές κάτι επιπλεόν πιθανότατα να πρέπει να το  πληρώσεις.

Συνεπώς το WordPress δεν είναι απλώς εύκολο στη χρήση με τεράστιες δυνατότητες αλλά είναι και ένα οικονομικό CMS, τουλάχιστον απέναντι στους αντιπαλους του. Είναι η ιδανική αρχή για κάποιον που ξεκινάει τώρα την επαφή του με το διαδικτυακό εμπόριο, που δεν έχει πολλές γνώσεις με το αντικείμενο αλλά παρόλα αυτά θέλει να έχει ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *